Lidwine Guiran

OVER MIJ

 

Ik ben Lidwine Guiran, de persoon achter de lens. Ik woon (na 10 jaar in het levendige Rotterdam) nu weer in het mooie, natuurrijke Zeeland! Als fotograaf richt ik mij met name op portret- zakelijke- en maatschappelijke fotografie onderwerpen. Die ik graag op een natuurlijke, spontane manier in beeld breng. Naast fotograaf ben ik ook nog part-time werkzaam als sociaal werker.

 

Ik heb met veel plezier aan de Willem de Kooning Kunstacademie gestudeerd en heb mij daarna verder gespecialiseerd in fotografie aan de Fotovakschool Rotterdam. Graag sleep ik overal waar ik ga mijn camera mee.

 

Mijn stijl kenmerkt zich door natuurlijke, spontane, lichte en kleurrijke beelden. Niet teveel poespas, maar het bijzondere in mensen, bedrijven, emoties en situaties naar boven brengen, puur en zoals ze echt zijn! Ik breng mensen vaak op een rustige, sociale manier snel op het gemak. Ik hoor regelmatig terug dat dit mensen helpt die niet gewend zijn op de foto te gaan, het maakt de fotoshoot ontspannen.

 

Verder houd ik van; het strand, meehelpen met bouwen van Tiny-House het Eilandhuis, muziek aan zodra ik wakker ben, hardlopen door het bos, in de hangmat liggen met m’n zoontje en met lekker eten bijpraten met vrienden en familie!

 

Op zoek naar een enthousiaste fotograaf voor authenthieke beelden? Stuur een bericht voor de mogelijkheden!

 

 

 

EXPOSITIE: VERHALEN ACHTER GEZICHTEN VAN DE RUILWINKELS

 

Augustus t/m  december 2021 | Bibliotheek Zierikzee

 

Fotografie en verhalen over de bijzondere groep vrijwilligers en bezoekers van de Ruilwinkels van Zierikzee en Goes. Ik heb vrijwilligers en bezoekers van de Ruilwinkels gefotografeerd en geïnterviewd en hun bijzondere verhalen opgeschreven.  Vrijwilligers en bezoekers van de Ruilwinkels hebben vaak heel diverse en bijzondere redenen om betrokken te zijn bij de Ruilwinkels. Zo vinden bijvoorbeeld eenzame mensen er sociale contacten, leren immigranten er de Nederlandse taal of vinden mensen met een beperking of ziekte er een zinvolle vrijetijdsbesteding. Daarnaast zijn er ook mensen die na hun pensioen nog geen zin hebben achter de geraniums te gaan zitten!

 

Deze diverse mooie verhalen heb ik opgeschreven en zijn gebundeld met portretfoto’s in een boekje. De foto’s zijn ook te zien op mijn website onder ‘Maatschappelijk’.